Bρύσες-Μέσα Ποτάμοι-Οροπέδιο - Ipsipetis Travel
2810 224415 697 672 2918 • 694 247 8820 info@ipsipetis.gr

Bρύσες-Μέσα Ποτάμοι-Οροπέδιο

0
Τιμή
Από15 €
Τιμή
Από15 €
Η εκδρομή δεν είναι διαθέσιμη

Κράτηση

Αποθήκευση στα Αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

1184

Γιατί να μας επιλέξετε;

  • Προσιτές τιμές
  • Υψηλού επιπέδου παροχές
  • Υπευθυνότητα

Έχετε απορίες?

Μη διστάσετε να μας καλέσετε.

2810 224415

697 672 2918

694 247 8820

info@ipsipetis.gr

Ημερήσια εκδρομή
Αναχώρηση: 16 Μαΐου
Ηράκλειο
Ηράκλειο
Ελάχιστη Ηλικία 0+
Μέγιστος αριθμός ατόμων 55
Πληροφορίες πακέτου

Η  πρώτη έξοδός μετά την πολύμηνη καραντίνα, είναι γεγονός.  Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε, ότι χάσαμε  τόσο καιρό κλεισμένοι στα σπίτια μας.  Επιλέξαμε μια διαδρομή, που είμαστε σίγουροι, πως θα μας ανταμείψει. Οι ανοιξιάτικες εικόνες  της στολισμένης φύσης, που εναλλάσσονται με την αγριότητα του τοπίου θα αποζημιώσουν τις αισθήσεις μας.  Το Οροπέδιο είναι πανέμορφο όλες τις εποχές, γιαυτό άλλωστε  επέλεξε και ο πατέρας των Θεών Ζευς να γεννηθεί  στον τόπο αυτό.  Η πορεία μας  όμως δεν θα είναι η συνηθισμένη.  Θα κάνουμε την ανάβασή μας από τις Βρύσες Μεραμβέλου και θα γνωρίσουμε μικρούς οικισμούς που παραμένουν «κρυμμένοι» στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Εκτύπωση

 

Πρόγραμμα

Κυριακή 16 ΜαΐουΗμερήσια εκδρομή μονή Μυροφόρων-Βρύσες- Ποτάμοι- Οροπέδιο

Αναχώρηση από το Ηράκλειο το πρωί.  Εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν θα κάνομε στάση  στο ναό των Μυροφόρων, που σήμερα πανηγυρίζει.  Συνεχίζουμε την διαδρομή μας όπου θα περάσουμε από τα χωριά Βρύσες, Δράσι, Αμυγδάλους, Ζένια,  Έξω Ποτάμους, Ρουσακιανά για να κάνουμε στάση στους Μέσα Ποτάμους.  Η διαδρομή είναι καταπληκτική. Θα γνωρίσουμε την ιστορία της περιοχής αυτής, που άλλοτε έσφυζε από ζωή.  Χιλιάδες ελαιόδεντρα, εγκαταλελημμένοι  οικισμοί και ο ορεινός  όγκος της Δίκτυ είναι μερικές μόνο από τις εικόνες, που θα μας συναρπάσουν. 

Στους  Έξω Ποτάμους δεσπόζει η προτομή του στρατηγού Αλεξάκη, που επικεφαλής του 1ου Ανεξάρτητου Τάγματος Κρητών απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη το 1912.  Στους Μέσα Ποτάμους θα κάνουμε στάση για να θαυμάσουμε την ομορφιά του τόπου και να πιούμε το καφεδάκι μας.   Η ανάβασή μας συνεχίζεται   μέχρι το Σελί στο Μέσα Λασίθι, από όπου θα αντικρίσουμε πανοραμικά το Οροπέδιο.  Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Κρουσταλένιας, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.  Εδώ θα δούμε   ένα  πρίνο μνημείο της κρητικής φύσης, που έχει τόσους κλώνους, όσα τα χωριά του Λασιθίου. Θα γνωρίσουμε την ιστορία της μονής και θα δούμε το μουσείο, που ιδρύθηκε από τον δραστήριο ηγούμενο.  Προσπερνώντας τα χωριά,   Αβρακόντε, Καμινάκι, Μαγουλάς θα φτάσουμε στο Ψυχρό, από όπου ένα ανηφορικό μονοπάτι οδηγεί στο σπήλαιο, που γεννήθηκε  ο Δίας. 

Προαιρετική ανάβαση για όσους επιθυμούν. Οι υπόλοιποι θα έχουν χρόνο να απολαύσουν  το ποτό τους  απολαμβάνοντας  την όμορφη πανοραμική εικόνα του κάμπου του Οροπεδίου.  Το μεσημέρι  θα επισκεφτούμε ταβέρνα της περιοχής, όπου τηρώντας τις οδηγίες για την εστίαση, θα απολαύσουμε το φαγητό μας. 

 Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Μονή Βιδιανής, που  είναι αφιερωμένη στη Ζωοδόχο Πηγή. Εδώ λειτουργεί  μουσείο φυσικής ιστορίας, με σπουδαία δείγματα της Κρητικής χλωρίδας και Πανίδας. Η επιστροφή μας θα γίνει από τη γνωστή διαδρομή  Κεράς-Οροπεδίου. 

Μόλις ανεβούμε το Σελί της αμπέλου θα αντικρίσουμε το φράγμα του Αποσελέμη  και  στο βάθος το γαλάζιο του Κρητικού Πελάγους. Αφού προσπεράσουμε την Κερά , θα κάνουμε στάση  στην πλατεία του Μοχού για το απογευματινό μας καφεδάκι. Επιστροφή στο Ηράκλειο το βράδυ.

 

 

Τιμή: 15 €

Περιλαμβάνονται

  • Κλιματιζόμενο Πούλμαν για τις μετακινήσεις μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • ΦΠΑ
  • Συνοδός του Γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύμα
Χάρτης
Φωτογραφίες