ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ- ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΚΟΝΙΤΣΑ- ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ -ΑΡΤΑ - Ipsipetis Travel
2810 224415 697 672 2918 • 694 247 8820 info@ipsipetis.gr

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ- ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΚΟΝΙΤΣΑ- ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ -ΑΡΤΑ

0
Τιμή
Από265 €
Τιμή
Από265 €
Όνομα*
Επίθετο*
Αριθμός ατόμων*
Email*
Τηλέφωνο*
* Συμφωνώ με Όρους χρήσης και Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα Αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

7980

Γιατί να μας επιλέξετε;

 • Προσιτές τιμές
 • Υψηλού επιπέδου παροχές
 • Υπευθυνότητα

Έχετε απορίες?

Μη διστάσετε να μας καλέσετε.

2810 224415

697 672 2918

694 247 8820

info@ipsipetis.gr

5 Ημέρες
Αναχώρηση: 27 Ιανουαρίου- 2 Φεβρουαρίου
Ηράκλειο
Ηράκλειο
Ελάχιστη Ηλικία 0+
Μέγιστος αριθμός ατόμων 30
Πληροφορίες πακέτου
Εκτύπωση
Πρόγραμμα

1η Μέρα27 Ιανουαρίου : Ηράκλειο- Πειραιάς

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Μέρα28 Ιανουαρίου: Πειραιάς- Μετέωρα- Μέτσοβο

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση σε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και άμεση αναχώρηση. Με στάση καθοδόν  για καφέ  θα φτάσομε  στα Μετέωρα, που δεσπόζουν επιβλητικά  πάνω από την Καλαμπάκα.  Μεταξύ ουρανού και γης κτισμένα τα μοναστήρια προκαλούν δέος στον επισκέπτη.  Το άγριο και απροσπέλαστο τοπίο ,αποτέλεσε πρόσφορο χώρο για τους πρώτους ασκητές που εγκαταστάθηκαν εκεί γύρω στον 10 αιώνα.  Σήμερα έχουν ανακαινιστεί και λειτουργούν 6 μονές .  Τέσσερις ανδρικές και δύο γυναικείες.  (Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, Ρουσάνου,  μεγάλο  Μετέωρο, μονή Βαρλαάμ, Αγίας Τριάδας και αγίου Στεφάνου).    Θα κάνομε μια περιήγηση και ξενάγηση στα μοναστήρια μέσα από το λεωφορείο και θα επισκεφτούμε τη γυναικεία μονή του αγίου Στεφάνου, όπου θα προσκυνήσουμε την κάρα του αγίου Χαραλάμπους. Χρόνος για γεύμα και κατόπιν συνεχίζουμε για το γραφικό Μέτσοβο, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1150μ.    Επίσκεψη στην κεντρική πλατεία, όπου θα δούμε την ιστορική εκκλησία της αγίας Παρασκευής και θα έχουμε χρόνο για καφέ και ψώνια .  Άφιξη στα Γιάννενα το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη.                                                                                                  

3η Μέρα29 Ιανουαρίου: Ιωάννινα- Καλπάκι- Κόνιτσα- Μολυβδοσκέπαστη – νησάκι Παμβώτιδας:

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας   από το Καλπάκι, ένα χωριό χτισμένο σε κομβικό σημείο, πάνω στην εθνική οδό Ιωαννίνων- Κόνιτσας. Θα επισκεφτούμε το μνημείο Πεσόντων και το μουσείο ελληνοϊταλικού  πολέμου, όπου οι στρατιώτες ξεναγοί θα μας   μιλήσουν για την ένδοξη αντίσταση των Ελλήνων  το 1940. Συνεχίζομε  τη διαδρομή μας κατά μήκος του Αώου  για τη Μολυβδοσκέπαστη που βρίσκεται κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Επόμενος σταθμός μας   η γραφική Κόνιτσα όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια ο άγιος Παΐσιος.  Χρόνος για καφέ και περιήγηση στη γραφική κωμόπολη .  Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στα  ξακουστά  Ζαγοροχώρια  με  επίσκεψη στο γραφικό Μονοδέντρι, από τα χαρακτηριστικότερα χωριά του Ζαγορίου.   Επίσκεψη στη   χαράδρα του Βίκου και το μοναστήρι της Αγίας  Παρασκευής, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία της χαράδρας.    Επιστροφή στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.                                        

                                 

4η μέρα30 Ιανουαρίου: Ζαγοροχώρια- Μουσείο Βρέλλη

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για   το σπήλαιο  του Περάματος, που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, τέσσερα χιλιόμετρα από τα Γιάννενα.  Ανακαλύφτηκε τυχαία το 1940 , και για πρώτη φορά φωτογραφήθηκε από τον ερασιτέχνη σπηλαιολόγο Κωσταντίνο Κασβίκη.  Ακολούθησε εξερεύνηση και χαρτογράφηση από το ζεύγος  Πετρόχειλου.  Επόμενος σταθμός μας το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου  Βρέλλη στο Μπιζάνι.  Επιστροφή στα Ιωάννινα, από όπου θα πάρουμε τα πλοιάρια  για το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας.  Εδώ  θα δούμε το σπίτι που σκοτώθηκε ο Αλί Πασάς, θα προσκυνήσομε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και θα περπατήσουμε τα γραφικά σοκάκια του.  Επιστροφή στα Ιωάννινα, όπου θα έχομε χρόνο για καφέ , βόλτα και ψώνια.   Προτείνουμε επίσκεψη στο κάστρο , όπου βρίσκεται το  τέμενος του Ασλάν πασά  και το μουσείο.  Το βράδυ διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

5η μέρα 31 Ιανουαρίου: Ιωάννινα- Άρτα- Μεσολόγγι

Μετά το πρωινό  θα αναχωρήσομε με τις αποσκευές μας. Θα κάνομε στάση στην Άρτα για να θαυμάσουμε από κοντά  το κλασσικό γεφύρι που δεσπόζει στο Λούρο ποταμό και έχει υμνηθεί από τη λαϊκή μούσα.  Συνεχίζουμε για την ιερή πόλη του  Μεσολογγίου,  με επίσκεψη στον κήπο των  Ηρώων, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της ιερής πόλης. Πρόκειται για μια έκταση 14 στρεμμάτων, όπου το 1838  πραγματοποιήθηκε η ανακομιδή και τοποθέτηση των λειψάνων των αγωνιστών στον Τύμβο, που έφτιαξε ο Όθωνας.  Εδώ θα δούμε τις  προτομές των  Δ. Σολομού και Λόρδου Βύρωνα, τα μνημεία  Μάρκου Μπότσαρη και άλλων αγωνιστών, τον οβελίσκο  των Φιλελλήνων, τον Τύμβο και άλλα.  Συνεχίζουμε για τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και τη γραφική Τουρλίδα. Χρόνος για γεύμα και αναχώρηση κατόπιν για το λιμάνι του Πειραιά.   Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο, διανυκτέρευση εν πλω.

6η μέρα1 Φεβρουαρίου: Πειραιάς- Ηράκλειο

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου . Τέλος εκδρομής.

Τιμή  265 €

Περιλαμβάνονται

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο - Πειραιάς και Πειραιάς Ηράκλειο με Μινωικές Γραμμές. σε οικονομική Θέση
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* στα Γιάννενα με πρωινό
 • Κλιματιζόμενο πούλμαν για τις εκδρομές μας
 • Συνοδός του Γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ο φόρος διανυκτέρευσης
 • Είσοδοι σε μουσεία- σπήλαια- αρχαιολογικούς χώρους
Χάρτης
Φωτογραφίες