εκδρομή στη Νάξο από Ηράκλειο - Ipsipetis Travel
2810 224415 697 672 2918 • 694 247 8820 info@ipsipetis.gr

εκδρομή στη Νάξο από Ηράκλειο

0
Τιμή
Από250 €
Τιμή
Από250 €
Αυγ 20, 2021
* Παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα πεδία για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Κράτηση

Αποθήκευση στα Αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

4369

Γιατί να μας επιλέξετε;

 • Προσιτές τιμές
 • Υψηλού επιπέδου παροχές
 • Υπευθυνότητα

Έχετε απορίες?

Μη διστάσετε να μας καλέσετε.

2810 224415

697 672 2918

694 247 8820

info@ipsipetis.gr

4 Ημέρες
Αναχώρηση: 20-23 Αυγούστου
Ηράκλειο
Ηράκλειο
Ελάχιστη Ηλικία 0+
Μέγιστος αριθμός ατόμων 30
Πληροφορίες πακέτου
Εκτύπωση
Πρόγραμμα

1η ΜέραΠαρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, το πρωί.  Επιβίβαση στο πλοίο Santorini Pallas  των Μινωϊκών Γραμμών και αναχώρηση στις 9:00.  Άφιξη στη Νάξο το μεσημέρι.   Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας,       (είναι μέσα στο λιμάνι περίπου 250μ. από την αποβάθρα) – Ελεύθερος  χρόνος για φαγητό  και πρώτη γνωριμία με το νησί.   Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

2η ΜέραΣάββατο 21 Αυγούστου 2021

Μετά το πρωινό, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για τη γνωριμία μας με το νησί.  Πρώτη στάση για επίσκεψη ο ναός της Δήμητρας στο Σαγκρί.  Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα οικοδομήματα της αρχαίας Ναξου. Χρονολογείται στην δεκαετία 530-520π.Χ και θεωρείται πρόδρομος του Παρθενώνα.   Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το μικρό παραδοσιακό χωριό Δαμαλά, όπου θα επισκεφτούμε το  ελαιοτριβείο και το  εργαστήρι αγγειοπλαστικής.  Το ελαιοτριβείο ξεκίνησε τη λειτουργία του  το 1850 και συνέχισε να λειτουργεί μέχρι το 1960.   Με πρωτοβουλία του πολιτιστικού Συλλόγου ανακαινίστηκε το 2000 και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παραδοσιακή παραγωγή λαδιού.  Στο αγγειοπλαστείο, θα δοκιμάσουμε την ικανότητά μας στην αγγειοπλαστική και θα παρακολουθήσομε τη διαδικασία παραγωγής των αγγείων.

Επόμενος  σταθμός μας το  Χαλκί. Το χωριό με τα  νεοκλασικά κτίρια και τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας  Πρωτόθρονης.  Εδώ θα έχομε χρόνο να κάνομε τη βόλτα μας , να επισκεφτούμε το αποστακτήριο κίτρου και να αγοράσομε το ονομαστό λικέρ. Η διαδρομή μας στη γραφική Νάξο συνεχίζεται  μέχρι την  Παναγία της Βροχής  ( Δροσιανή).

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρωτοχριστιανικό ναό , με αρκετές τοιχογραφίες , που χρονολογούνται από τον 7αιώνα.  Η πιο γνωστή από αυτές παρουσιάζει το Χριστό αμούστακο.   Πήρε την ονομασία Δροσιανή, γιατί σύμφωνα με την παράδοση, οι Ναξιώτες έκαναν εδώ λιτανείες, παρακαλώντας να βρέξει.  Συνεχίζουμε για το ημιορεινό χωριό Φιλώτι που είναι αμφιθεατρικά κτισμένο στους πρόποδες του βουνού Ζας και είναι το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου.

Η πρώτη εικόνα,  είναι εντυπωσιακή, αφού είναι  κτισμένο αμφιθεατρικά σε δύο λόφους, που το χωρίζουν σε δυο οικισμούς.  Αριστερά ο οικισμός του Κλεφάρου και δεξιά του Ραχιδιού.  Το κρητικό Χωριό Απείρανθος, που μας θυμίζει τα Ανώγεια,   θα επισκεφτούμε στη συνέχεια. Το χωριό αυτό με το αδούλωτο φρόνημα, είναι πατρίδα των Πρωτοπαπαδάκηδων , του Μανώλη Γλέζου , του ιστορικού Νίκου Σφυρόερα και άλλων. Εδώ θα έχουμε χρόνο για γεύμα και κατόπιν αναχωρούμε  για τον περίφημο Κούρο των Μελάτων.  Το απόγευμα  επιστρέφουμε στη Χώρα , ακολουθώντας τη βορειοδυτική διαδρομή. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ανάπαυση ή  βόλτα στα γραφικά στενά της Χώρας.- Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 

3η ΜέραΚυριακή 22 Αυγούστου 2021

 Σήμερα η ημέρα είναι ελεύθερη. Προτείνουμε  να απολαύσετε το μπάνιο σας στα καταγάλανα νερά της Χώρας, ή να συμμετέχετε  σε προαιρετική κρουαζιέρα στα γραφικά νησιά Ηρακλειά  και  Κουφονήσι.   Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο

4η μέραΔευτέρα 23 Αυγούστου

Μετά το πρωινό θα έχομε, ελεύθερο χρόνο για να ανακαλύψουμε, πολλά ακόμα μυστικά στα γραφικά στενά της Χώρας.  Μπορείτε να κάνετε την  τελευταία βόλτα για αγορές και σουβενίρ ή να απολαύσετε το μπάνιο σας.    Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 14.45′ για Ηράκλειο .  Άφιξη στο Ηράκλειο στις 18.50 , με τις ομορφότερες αναμνήσεις. Τέλος εκδρομής

 

Τιμή  250 €

Περιλαμβάνονται

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα δρομολόγια Ηράκλειο - Νάξος και Νάξος - Ηράκλειο με Μινωικές Γραμμές.
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Χώρα της Νάξου, με πρωινό
 • Συνοδός του Γραφείου μας
 • Τοπικός Ξεναγός
 • Η ολοήμερη εκδρομή στη Νάξο, όπως περιγράφεται.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ο φόρος διανυκτέρευσης
 • Η προαιρετική κρουαζιέρα στα νησιά Ηρακλειά και Κουφονήσι 35 €
Χάρτης
Φωτογραφίες