εκδρομή στο Φαράγγι Σαμαριάς από Ηράκλειο. - Ipsipetis Travel
2810 224415 697 672 2918 • 694 247 8820 info@ipsipetis.gr

εκδρομή στο Φαράγγι Σαμαριάς από Ηράκλειο.

0
Τιμή
Από36 €
Τιμή
Από36 €
Όνομα*
Επίθετο*
Αριθμός ατόμων*
Email*
Τηλέφωνο*
* Συμφωνώ με Όρους χρήσης και Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα Αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

3568

Γιατί να μας επιλέξετε;

  • Προσιτές τιμές
  • Υψηλού επιπέδου παροχές
  • Υπευθυνότητα

Έχετε απορίες?

Μη διστάσετε να μας καλέσετε.

2810 224415

697 672 2918

694 247 8820

info@ipsipetis.gr

Ημερήσια εκδρομή
Αναχώρηση: 4 Ιουλίου
Ηράκλειο
Ηράκλειο
Ελάχιστη Ηλικία 0+
Μέγιστος αριθμός ατόμων 55

Επόμενη αναχώρηση 1 Αυγούστου 2021

Πληροφορίες πακέτου
Εκτύπωση

 

Πρόγραμμα

Κυριακή 4 Ιουλίου Φαράγγι Σαμαριάς

Αναχώρηση πολύ νωρίς  από Ηράκλειο για το Ξυλόσκαλο, από όπου ξεκινάει η είσοδος του φαραγγιού της Σαμαριάς.  Είναι από τα μεγαλύτερα  της Ευρώπης με μήκος 16 χλμ, σε υψόμετρο 1227 μέτρα.  Το πλάτος του κυμαίνεται από 150 έως 3 μέτρα, στο στενότερο σημείο τις «Πόρτες».  Η χλωρίδα και η πανίδα είναι εξαιρετικά πλούσιες με μοναδικά είδη φυτών και ζωών που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις. Στα 3,8 χλμ συναντάμε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που είναι περιτριγυρισμένο από κυπαρίσσια και δυο πηγές στο προαύλιο.

Στη συνέχεια της διαδρομής, φτάνουμε στον παλιό και εγκαταλειμμένο οικισμό της Σαμαριάς, όπου η στάση κρίνεται απαραίτητη για ξεκούραση, και  δρόσισμα στο κρύο νερό της βρύσης. Μέχρι την δεκαετία του1960 το χωριό κατοικούνταν από απογόνους των κυνηγημένων από τους Ενετούς και Τούρκους Επαναστάτες  Κρητικούς. Όταν αξιοποιήθηκε  τουριστικά ο εθνικός δρυμός αναγκάστηκαν να φύγουν οι λιγοστοί του  κάτοικοι. Λίγο μετά το χωριό της Σαμαριάς, βρίσκεται το εκκλησάκι της Οσίας Μαρίας, της Αιγυπτίας, από όπου ίσως και να προέρχεται το όνομα «Σαμαριά».

Περπατάμε μέσα στην κοίτη του ρέματος μέχρι τις «πόρτες» όπου το φαράγγι στενεύει στα 3 μέτρα και τα κάθετα τοιχώματα να φτάνουν τα  600 μέτρα. Το σημείο αυτό είναι από τα πλέον φωτογραφημένα και εντυπωσιακότερα σημεία  της διαδρομής μας. Αμέσως μετά την έξοδο του φαραγγιού περνάμε από τον οικισμό της παλαιάς Ρουμέλης. Το χωριό κατοικούνταν μέχρι το 1954, όταν το φαράγγι πλημμύρισε και το κατέστρεψε ολοσχερώς. Τότε μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση, δηλαδή στην παραλία της Αγίας Ρουμέλης, που απέχει  περίπου τρία χιλιόμετρα,  στη θέση που στην αρχαιότητα βρισκόταν η πόλη Τάρα.   Ξεκούραση σε μια από τις πολλές ταβέρνες της περιοχής και κατόπιν επιβίβαση στο πλοίο, που θα μας μεταφέρει στα Σφακιά. Επιβίβαση στο λεωφορείο και άφιξη αργά το βράδυ στο Ηράκλειο.

Τιμή: 36 €

Περιλαμβάνονται

  • Κλιματιζόμενο Πούλμαν για τις μετακινήσεις μας
  • Εισιτήρια πλοίου από αγία Ρουμέλη- Σφακιά
  • ΦΠΑ
  • Συνοδός του Γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύμα
  • Η είσοδος στο Φαράγγι Σαμαριάς: 5 €
Χάρτης
Φωτογραφίες