Χρυσοσκαλίτισσα- Ελαφονήσι - Ipsipetis Travel
2810 224415 697 672 2918 • 694 247 8820 info@ipsipetis.gr

Χρυσοσκαλίτισσα- Ελαφονήσι

0
Τιμή
Από17 €
Τιμή
Από17 €
Όνομα*
Επίθετο*
Αριθμός ατόμων*
Email*
Τηλέφωνο*
* Συμφωνώ με Όρους χρήσης και Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα Αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

723

Γιατί να μας επιλέξετε;

  • Προσιτές τιμές
  • Υψηλού επιπέδου παροχές
  • Υπευθυνότητα

Έχετε απορίες?

Μη διστάσετε να μας καλέσετε.

2810 224415

697 672 2918

694 247 8820

info@ipsipetis.gr

Ημερήσια εκδρομή
Αναχώρηση: 6 Ιουνίου
Ηράκλειο
Ηράκλειο
Ελάχιστη Ηλικία 0+
Μέγιστος αριθμός ατόμων 55
Πληροφορίες πακέτου

Το καλοκαίρι κοντοζυγώνει. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και εμείς επιλέξαμε για σας, ένα επίγειο δροσερό παράδεισο, που λέγεται Ελαφονήσι.  Ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθ’οτι  περιλαμβάνει  οικοσύστημα υψίστης σημασίας.  Για το λόγο αυτό απουσιάζουν τα έργα υποδομής  (ταβέρνες, καφετέριες κλπ. ). Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια η παραλία ελέγχεται και έχει οργανωθεί στοιχειωδώς. Υπάρχουν ομπρέλες, ντους, ναυαγοσώστης, αναψυκτήρια και αποδυτήρια.  Σημειώνουμε πως λόγω της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας  απαγορεύεται να κόψετε ο,τιδήποτε. 

 

 

Εκτύπωση

 

Πρόγραμμα

Κυριακή 6 ΙουνίουΗμερήσια εκδρομή Χρυσοσκαλίτισσα - Ελαφονήσι.

Αναχώρηση από το Ηράκλειο το πρωί. Πρώτη στάση στην Γεωργιούπολη για καφέ  και συνεχίζουμε  για Χανιά-Κίσσαμο. Λίγο πριν φτάσουμε στην Κίσσαμο στρίβομε αριστερά, και αφού περάσουμε  από  τα χωριά  Κορφαλώνα, Ποταμίδα, Βουλγάρω, φτάνουμε στα Τοπόλια.  Εδώ το τοπίο είναι όμορφο μα και άγριο συγχρόνως. Περνάμε το μοναδικό τούνελ στο Κουτσοματάδο.  Συνεχίζουμε για  τα χωριά Έλος, Βάθη, Πλοκαμιανά και  φτάνοντας στον οικισμό Χρυσοσκαλίτισσα  αντικρίζουμε αγέρωχο και επιβλητικό το μοναστήρι στην κορυφή του βράχου.  

Ονομάστηκε έτσι,  γιατί σύμφωνα με την παράδοση,  ένα από τα 90 σκαλοπάτια που οδηγούν εκεί, λέγεται πως είναι ολόχρυσο. Το σκαλοπάτι όμως αυτό δεν μπορούν να το δουν οι αμαρτωλοί. Το πότε ακριβώς καθιερώθηκε το σημερινό μοναστήρι δεν είναι γνωστό, αν και πιστεύεται ότι στη θέση του προϋπήρχε παλιότερο κοινόβιο. Το δίκλιτο καθολικό του, είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και την Αγία Τριάδα. Λέγεται επίσης ότι η ασημωμένη εικόνα της Κοίμησης στο προσκυνητάρι, φτιάχτηκε πριν από 1.000 χρόνια. Στην παραλία, κοντά στο μοναστήρι, εντοπίστηκε μικρός οικισμός ψαράδων της Μεσομινωικής περιόδου. Αφού προσκυνήσουμε  θα επιβιβαστούμε για τον επόμενο σταθμό μας, που δεν είναι άλλος από το γραφικό Ελαφονήσι.

 Η πρόσβαση στο νησί που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία γίνεται με τα πόδια, μιας και τα νερά είναι πολύ ρηχά! Τα νερά είναι ροζ από τα χιλιάδες κοχύλια που έχουν θρυμματιστεί κατά την πάροδο του χρόνου, δίνοντας μια ξεχωριστή όψη στην αμμουδιά. Το 1824 την ημέρα του Πάσχα, σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους 850 άνθρωποι, κυρίως γυναικόπαιδα, που είχαν καταφύγει εκεί. Αφού απολαύσουμε την ομορφιά του τοπίου και το μπάνιο μας,  αργά το μεσημέρι  αναχωρούμε  για το γραφικό καστανοχώρι  Έλος,   όπου θα  έχομε προαιρετικό γεύμα.   Στη συνέχεια με  ενδιάμεση στάση για καφέ θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο.

Τιμή: 17 €

Περιλαμβάνονται

  • Κλιματιζόμενο Πούλμαν για τις μετακινήσεις μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • ΦΠΑ
  • Συνοδός του Γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύμα
Χάρτης
Φωτογραφίες