Ομαλός- Χανιά - Ipsipetis Travel
2810 224415 697 672 2918 • 694 247 8820 info@ipsipetis.gr

Ομαλός- Χανιά

0
Τιμή
Από80 €
Τιμή
Από80 €
Όνομα*
Επίθετο*
Αριθμός ατόμων*
Email*
Τηλέφωνο*
* Συμφωνώ με Όρους χρήσης και Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα Αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

2653

Γιατί να μας επιλέξετε;

  • Προσιτές τιμές
  • Υψηλού επιπέδου παροχές
  • Υπευθυνότητα

Έχετε απορίες?

Μη διστάσετε να μας καλέσετε.

2810 224415

697 672 2918

694 247 8820

info@ipsipetis.gr

2 ημέρες
Αναχώρηση: 18 Φεβρουαρίου
Ηράκλειο
Ηράκλειο
Ελάχιστη Ηλικία 0+
Μέγιστος αριθμός ατόμων 30
Περιγραφή

Σήμερα η ομάδα μας ετοίμασε μια ξεχωριστή εκδρομή, για να απολαύσετε τις μοναδικές εικόνες της άγριας ομορφιάς των Λευκών Ορέων σε συνδυασμό με μοναδικές γεύσεις της Κρητικής διατροφής στο ξενοδοχείο μας στον Ομαλό.

 

 

Εκτύπωση
Πρόγραμμα

1η ΜέραΣάββατο 18 Φεβρουαρίου Ηράκλειο- Γεωργιούπολη- Αγ. Νεκτάριος- Λίμνη Αγιάς- Οροπέδιο Ομαλού:

Αναχώρηση στις 7.30 το πρωί .  Στάση για καφέ στη Γεωργιούπολη.  Όσοι επιθυμούν μπορούν να περπατήσουν μέχρι τις εκβολές του Αλμυρού ποταμού και να βγάλουν καταπληκτικές φωτογραφίες με φόντο το γραφικό εκκλησάκι του αγίου Νικολάου. Επόμενος σταθμός ο πρώτος  ναός  που κτίστηκε στο όνομα του αγίου Νεκταρίου, σε όλο τον κόσμο. Προσκύνημα και ελεύθερος  χρόνος για βόλτα στο Ενετικό λιμάνι της πόλης. Συνεχίζουμε  για τη λίμνη  της Αγιάς, που ήταν βάλτος πριν η ΔΕΗ τη μετατρέψει σε τεχνητή για τις ανάγκες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Έχει έκταση 450 στρεμμάτων και δέχεται νερό από υπόγειες πηγές και από τον ποταμό Ξεκωλωμένο. Αρχίζουμε την ανάβασή μας,   για το οροπέδιο του Ομαλού, σε υψόμετρο 1040-1250 μέτρων. Το οροπέδιο υπήρξε  καταφύγιο και  ορμητήριο των επαναστατών κατά τους δυόμισι αιώνες της Τουρκικής κατοχής, αλλά και σε όλους τους δύσκολους καιρούς, απέναντι σε κάθε ξένο κατακτητή. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ προαιρετικό δείπνο και διασκέδαση.

2η ΜέραΚυριακή 19 Φεβρουαρίου Οροπέδιο Ομαλού- Θέρισο- Ηράκλειο:

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την είσοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς που βρίσκεται στην τοποθεσία Ξυλόσκαλο στα 1250 μ. Εδώ βρίσκεται το δασικό φυλάκιο και ένα κέντ ρο πληροφόρησης (είδος μουσείου) για τα Λευκά Όρη και τη Σαμαριά. Καθώς επιστρέφομε στο Οροπέδιο, δεξιά μας, διανοίγεται το μεγάλο σπηλαιοβάραθρο Χώνος, όπου είχε το λημέρι του τα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας ο οπλαρχηγός Τζανής Μάρκος ή Φόβος μιας και ήταν πραγματικά ο φόβος και τρόμος του κατακτητή. Απέναντι από την είσοδο του χώνου πάνω στο μικρό ύψωμα θα δούμε τον πύργο και την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο προαύλιο της οποίας βρίσκεται ο τάφος του ξακουστού οπλαρχηγού Χατζημιχάλη Γιάνναρη. Επόμενος σταθμός μας το ιστορικό Θέρισο, όπου  βρίσκεται το σπίτι που ξεκίνησε την επανάσταση ο Ε. Βενιζέλος. Επίσκεψη στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης και χρόνος για γνωριμία της περιοχής ή προαιρετικό γεύμα. Το βράδυ επιστροφή στο Ηράκλειο.

 

Τιμή 80€

Περιλαμβάνονται

  • 1 Διανυκτέρευση σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στον Ομαλό.
  • Κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις μας, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Συνοδός του Γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Γεύματα- Δείπνα.
Χάρτης
Φωτογραφίες