ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ- ΑΡΑΧΩΒΑ- ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ- ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ - Ipsipetis Travel
2810 224415 697 672 2918 • 694 247 8820 info@ipsipetis.gr

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ- ΑΡΑΧΩΒΑ- ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ- ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

0
Τιμή
Από235 €
Τιμή
Από235 €
Όνομα*
Επίθετο*
Αριθμός ατόμων*
Email*
Τηλέφωνο*
* Συμφωνώ με Όρους χρήσης και Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα Αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

6546

Γιατί να μας επιλέξετε;

  • Προσιτές τιμές
  • Υψηλού επιπέδου παροχές
  • Υπευθυνότητα

Έχετε απορίες?

Μη διστάσετε να μας καλέσετε.

2810 224415

697 672 2918

694 247 8820

info@ipsipetis.gr

4 Ημέρες
Αναχώρηση: 25 - 30 Αυγούστου
Ηράκλειο
Ηράκλειο
Ελάχιστη Ηλικία 0+
Μέγιστος αριθμός ατόμων 30
Πληροφορίες πακέτου
Εκτύπωση
Πρόγραμμα

1η Μέρα25 Αυγούστου: Ηράκλειο- Πειραιάς

 Συγκέντρωση  στο λιμάνι του Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις  καμπίνες  διανυκτέρευση εν πλω.

2η Μέρα26 Αυγούστου: Πειραιάς- Αράχωβα- Χάνι Γραβιάς- Καρπενήσι

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση σε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν θα φτάσομε στη γραφική Αράχωβα, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για τον Αρχαιολογικό χώρο των  Δελφών, τον  «Ομφαλό της Γης»  σύμφωνα με τους  αρχαίους Έλληνες. Η διαδρομή μας συνεχίζεται με  στάση στη Γραβιά, όπου στις 3 Μαΐου  του 1821 ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με τους συντρόφους του έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας στην Ελληνική ιστορία.   Επόμενος   σταθμός μας η Λαμία όπου θα έχομε  χρόνο για   προαιρετικό φαγητό    και κατόπιν   μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής  μέσω Μακρακώμης , Τυμφρηστού θα φτάσομε αργά το βράδυ στο Καρπενήσι.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος  για μια πρώτη γνωριμία  με τη γραφική κωμόπολη.

3η Μέρα27 Αυγούστου: Καρπενήσι- Μικρο- Μεγάλο Χωριό- Κορυσχάδες- Προυσός

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε  το μοναστήρι του Προυσού, που είναι φωλιασμένο μέσα στη χαράδρα και αιώνες τώρα φυλάσσει την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Σαν  έτος ίδρυσης του Ναού αναφέρεται το 829 μ.Χ. και ιδρυτές του ήταν ο Διονύσιος και ο Τιμόθεος. Είναι αφιερωμένος  στην Κοίμηση της Θεοτόκου και εορτάζει στις 23 Αυγούστου. Στο μουσείο της μονής  διασώζονται πολλά κειμήλια, άμφια εικόνες αλλά και η αρματωσιά του Γ Καραϊσκάκη, που δώρισε μάλιστα και το ασημένιο κάλυμμα στη Θαυματουργή εικόνα  μετά από παραμονή 6 μηνών για ανάρρωση στο χώρο του μοναστηριού.   Στην επιστροφή μας θα κάνουμε στάση στο σημείο που λέγεται τύπωμα όπου θα δούμε  τα αποτυπώματα που άφησε η Παναγία στο πέρασμα της  θαυματουργής της εικόνας.  Η διαδρομή είναι μαγευτική. Τα πολλά νερά, το άφθονο πράσινο η αγριότητα του τοπίου θα μας συναρπάσουν. Θα επισκεφτούμε τα χωριά του Καρπενησίου Μεγάλο Χωριό, Μικρό Χωριό και Κορυσχάδες όπου θα δούμε το μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και το σημείο, που έπεσε  ηρωικά μαχόμενος ο Μάρκος Μπότσαρης Χρόνος για προαιρετικό γεύμα και επιστροφή στο Καρπενήσι.

4η μέρα28 Αυγούστου: Καρπερνήσι- Λίμνη Πλαστήρα

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσομε για τη λίμνη Πλαστήρα, που  είναι τεχνητή δημιουργήθηκε το 1959 και πήρε το όνομά της από το Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα, τον εμπνευστή της ιδέας κατασκευής του φράγματος και της λίμνης. Σήμερα, αποτελεί πηγή ζωής για ολόκληρη την Καρδίτσα και τη γύρω περιοχή.  Απ΄ αυτήν υδρεύεται η πόλη της Καρδίτσας και δεκάδες κοινότητες, ενώ το καλοκαίρι τα νερά της φθάνουν μέχρι τα χωράφια της Λάρισας. Eν συνεχεία θα μεταβούμε στο φράγμα Ταυρωπού, που έχει μήκος 220 και ύψος 83μέτρα. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα κάνομε στάση στην Καρδίτσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια.

5η μέρα29 Αυγούστου Γοργοπόταμος- Θήβα- Πειραιάς

Μετά το πρωινό  φορτώνουμε τις αποσκευές μας και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο. Θα επισκεφτούμε  το Γοργοπόταμο, όπου  τη νύχτα της 25 Νοεμβρίου του 1942, οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΑΜ και ΕΔΕΣ, ανατίναξαν τη γέφυρα και ανέκοψαν τον ανεφοδιασμό των Γερμανών προς το μέτωπο της  Αφρικής. Επόμενος σταθμός μας  η Θήβα, όπου θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αποστόλου και ευαγγελιστή Λουκά. Συνεχίζουμε κατόπιν για Πειραιά , άφιξη στο λιμάνι – επιβίβαση στο πλοίο- διανυκτέρευση εν πλω.

6η μέρα30 Αυγούστου: Ηράκλειο

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου. Τέλος εκδρομής.

Τιμή 235 €

Περιλαμβάνονται

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο- Πειραιάς- Ηράκλειο σε οικονομική θέση με Minoan lines
  • 2 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στo Kαρπενήσι με πρωινό
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Καρδίτσας με πρωινό
  • Οι εκδρομές όπως περιγράφονται , με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Συνοδός του Γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ο φόρος διανυκτέρευσης
  • Είσοδοι σε μουσεία- αρχαιολογικούς χώρους
Χάρτης
Φωτογραφίες