Απόκριες στη Σητεία - Ipsipetis Travel
2810 224415 697 672 2918 • 694 247 8820 info@ipsipetis.gr

Απόκριες στη Σητεία

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι διαθέσιμη

Κράτηση

Αποθήκευση στα Αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

739

Γιατί να μας επιλέξετε;

  • Προσιτές τιμές
  • Υψηλού επιπέδου παροχές
  • Υπευθυνότητα

Έχετε απορίες?

Μη διστάσετε να μας καλέσετε.

2810 224415

697 672 2918

694 247 8820

info@ipsipetis.gr

3 Ημέρες
Αναχώρηση: 28 Φεβ- 3 Μαρ
Ηράκλειο
Ηράκλειο
Ελάχιστη Ηλικία 0+
Μέγιστος αριθμός ατόμων 30
Πληροφορίες πακέτου

 

 

Εκτύπωση
Πρόγραμμα

1η ΜέραΣάββατο 29 Φεβρουαρίου Ηράκλειο- Νεάπολη- Σητεία:  

Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 11 το πρωί. Στάση για προσκύνημα στην Ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι και κατόπιν στάση στη Νεάπολη, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ. Συνεχίζουμε για τη Σητεία, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια.

 

2η ΜέραΚυριακή 1 Μαρτίου Σητεία- Μονή Τοπλού- Φοινικόδασος Βάι- Παλαίκαστρο:

 Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, που βρίσκεται στο βορειοανατολικότερο άκρο της Κρήτης και αποτελεί μια από τις αρχαιότερες και ιστορικότερες μονές με πολυκύμαντη πορεία μέσα στο διάβα των αιώνων. Μπαίνοντας από την κεντρική πύλη θα δούμε την καταχύτρα, όπου οι μοναχοί ρίχνοντας καυτό λάδι και νερό απέκρουαν τους εισβολείς. Στην είσοδο της μονής είναι εντοιχισμένη αρχαία πινακίδα, που αναφέρεται στη διαμάχη της Ιτάνου με την Πραισό. Μπαίνοντας στον ναό εκτός από τις σωζόμενες τοιχογραφίες του αριστερού κλίτους, θα θαυμάσομε την πολυπρόσωπη και μοναδική εικόνα του Σητειακού αγιογράφου Ιωάννου Κορνάρου «Μέγας ει Κύριε» (1770) με εξήντα μία παραστάσεις, εμπνευσμένες από την ευχή του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων. Άλλες αξιόλογες εικόνες, από ιστορικής και καλλιτεχνικής πλευράς, που βρίσκονται στο Ναό και το μουσείο είναι Παναγία η Αμίαντος (15ος αι), η Παναγία η Αμόλυντος (15ος αι), η Κοίμηση της Θεοτόκου (15ος αι.), Χριστός Παντοκράτωρ (15ος αι.), έργο του Α. Ρίτζου, κά. Συνεχίζουμε για το μοναδικό στον κόσμο Φοινικόδασος του Βάι και κατόπιν θα κάνουμε στάση στο Παλαίκαστρο. Επιστροφή στη Σητεία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για να παρακολουθήσουμε τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος.

3η ΜέραΔευτέρα 2 Μαρτίου Σητεία- Πισκοκέφαλο- Ιεράπετρα- Άγιος Νικόλαος- Ηράκλειο: 

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το χωριό του Βιτσέντζου Κορνάρου. Θα επισκεφτούμε την οικογενειακή εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι του. Συνεχίζουμε κατόπιν για τη νοτιότερη πόλη της Ελλάδας την πανέμορφη Ιεράπετρα. Χρόνος για γεύμα και κατόπιν αναχώρηση για τον άγιο Νικόλαο, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και γνωριμία της πόλης. Άφιξη το βράδυ στο Ηράκλειο.

Τιμή: 

Περιλαμβάνονται

  • Δυο 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό
  • Κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις μετακινήσεις μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • ΦΠΑ
  • Συνοδός του Γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ο φόρος διανυκτέρευσης
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
Χάρτης
Φωτογραφίες