Απόκριες στην Ορεινή Αρκαδία - Ipsipetis Travel
2810 224415 697 672 2918 • 694 247 8820 info@ipsipetis.gr

Απόκριες στην Ορεινή Αρκαδία

0
Τιμή
Από210 €
Τιμή
Από210 €
Όνομα*
Επίθετο*
Αριθμός ατόμων*
Email*
Τηλέφωνο*
* Συμφωνώ με Όρους χρήσης και Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Πρέπει να αποδεχτείτε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Αποθήκευση στα Αγαπημένα

Adding item to wishlist requires an account

2150

Γιατί να μας επιλέξετε;

  • Προσιτές τιμές
  • Υψηλού επιπέδου παροχές
  • Υπευθυνότητα

Έχετε απορίες?

Μη διστάσετε να μας καλέσετε.

2810 224415

697 672 2918

694 247 8820

info@ipsipetis.gr

3 Ημέρες
Αναχώρηση: 24 -28 Φεβρουαρίου
Ηράκλειο
Ηράκλειο
Ελάχιστη Ηλικία 0+
Μέγιστος αριθμός ατόμων 30
Πληροφορίες πακέτου

ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΟΣΚΕΠΑΣΤΗ ΒΥΤΙΝΑ, ΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΛΙΜΠΟΒΙΤΣΙ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΥΣ, ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ AΠOKΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΩΝΑ

 

 

Εκτύπωση
Πρόγραμμα

1η ΜέραΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023:

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο διανυκτέρευση.

 

2η ΜέραΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023: ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ- ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ- ΒΥΤΙΝΑ:  

Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση σε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό για καφέ, μέσω της σήραγγας Αρτεμισίου, θα επισκεφτούμε την Αγ. Φωτεινή Μαντινείας. Μια εκκλησία μοναδική, που δεν κατατάσσεται σε κανένα από τους γνωστούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, καθώς αναμιγνύει στοιχεία της αρχαίας ναοδομίας με το χριστιανικό πνεύμα. Συνεχίζουμε για το ελατοσκέπαστο Μαίναλο, όπου σε υψόμετρο 1981 μ. βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Οστρακίνα. Εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα το επισκεφτούμε, θα έχουμε χρόνο για καφέ στο Σαλέ και παιχνίδια με το χιόνι. Ακολουθεί η πανέμορφη Βυτίνα γενέτειρα του ιστορικού Κων/νου Παπαρηγόπουλου. Χτισμένη σε υψόμετρο 1033μ. στους πρόποδες του Μενάλου, αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό, της ορεινής Αρκαδίας. Χρόνος για προαιρετικό γεύμα και κατόπιν αναχώρηση για την Τρίπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο μας.

3η ΜέραΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 26 Φεβρουαρίου 2023: ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ- ΛΙΜΠΟΒΙΤΣΙ- ΕΛΑΤΗ- ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ: 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Χρυσοβίτσι και συνεχίζουμε για το Λιμποβίτσι , πατρίδα του Θ. Κολοκοτρώνη. Επόμενος σταθμός μας η Ελάτη για να καταλήξουμε στην ιστορική Δημητσάνα, πατρίδα του Γρηγορίου του Ε’. Για τους Έλληνες η λέξη Δημητσάνα σημαίνει αγώνας-πόλεμος-μπαρούτι, αφού εδώ υπήρχαν ονομαστοί μπαρουτόμυλοι. Στον απελευθερωτικό αγώνα , η πόλη υπήρξε το μεγαλύτερο κέντρο ανεφοδιασμού σε πυρίτιδα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης, έξοχο δείγμα αξιοποίησης της δύναμης του νερού στην προβιομηχανική εποχή. Κάθε χρόνο τις Απόκριες λαμβάνει χώρα το έθιμο του μακαρωνά. Πρόκειται για ομοίωμα ανθρώπου γεμάτο μπαρούτι. Χρόνος για προαιρετικό γεύμα και επιστροφή στην Τρίπολη για να παρακολουθήσομε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος.

4η ΜέραΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Φεβρουαρίου 2023: ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ- ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΑΡΓΟΥΣ- ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ:

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το επιβλητικό σπήλαιο Κάψια, από τα πλέον αξιολογότερα της Ελλάδας, που χρησιμοποιήθηκε σαν κατοικία στα παλαιολιθικά και νεολιθικά χρόνια. Επόμενος σταθμός μας, το Κεφαλάρι του Άργους, όπου βρίσκεται ο γραφικός ναός της Ζωοδόχου Πηγής, που αποτελεί ευλαβικό προσκύνημα αλλά παράλληλα είναι ένας πανέμορφος ειδυλλιακός δροσερός τόπος με άφθονα νερά, αφού από εδώ ξεκινούν οι πηγές του Ερασίνου Ποταμού. Το κέντρο του Ναυπλίου έχει σειρά κατόπιν. Θα περιηγηθούμε τα γραφικά δρομάκια του, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το πρώτο Γυμνάσιο, και φαρμακείο, της ελεύθερης Ελλάδας, την πρώτη βουλή, το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ι. Καποδίστριας, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία κ.ά. Στη συνέχεια με στάση στον Ισθμό άφιξη στον Πειραιά, Επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση διανυκτέρευση εν πλω.

5η Μέρα ΤΡΙΤΗ 28 Φεβρουαρίου 2023

 Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο.

Τιμή: 210

Περιλαμβάνονται

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση για το δρομολόγιο Ηράκλειο- Πειραιάς- Ηράκλειο
  • Δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Αrcadia με πρωινό
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο, για τις περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • ΦΠΑ
  • Συνοδός του Γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ο φόρος διανυκτέρευσης
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
Χάρτης
Φωτογραφίες