μονή Αγίου Στεφάνου -
2810 224415 697 672 2918 • 694 247 8820 info@ipsipetis.gr

MONH  ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Δυτικά της Γεθσημανή  και ανατολικά της Πύλης των Λεόντων,  βρίσκεται η Ιερά μονή του Αγ. Στεφάνου.

 Ο Στέφανος σύμφωνα με τις πράξεις των Αποστόλων (Πράξεις 6, 1-7). ήταν ένας από τους επτά διακόνους, που εξέλεξαν οι Απόστολοι για να επιβλέπουν στη δίκαιη διανομή των τροφίμων.  Σύμφωνα με την Αγιογραφική περιγραφή, λόγω της αύξησης των χριστιανών, οι Ελληνόφωνοι πιστοί άρχισαν να διαμαρτύρονται πως οι χήρες τους δεν είχαν την αρμόζουσα προσοχή .

Ο Στέφανος, εκτός από το έργο που του είχε ανατεθεί, δε δίσταζε να ομολογεί και να διδάσκει την πίστη του,  ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού. Η ομολογία αυτή εξόργισε τους Ιουδαίους και το Μ. Συνέδριο, που τον καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού.  Ο Στέφανος ήταν ο Πρωτομάρτυρας του Χριστιανισμού.

Τον έσυραν λοιπόν έξω από την πόλη, στο  μέρος που δείχνει η φωτογραφία, που βρίσκεται στο υπόγειο του Ναού , όπου και τον λιθοβόλησαν.  Κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου ένας φανατικός νεαρός Φαρισαίος φύλαγε τα ρούχα των δημίων.  Ο νέος αυτός  ήταν ο Σαύλος ο μετέπειτα μέγας Απόστολος των εθνών Παύλος.  Καθ’ όλη τη διάρκεια του μαρτυρίου ο Στέφανος παρακαλούσε το Θεό να   συγχωρήσει, τους διώκτες του 

Αφήστε μια απάντηση