Ιορδάνης ποταμός -
2810 224415 697 672 2918 • 694 247 8820 info@ipsipetis.gr

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

 Πολύ κοντά στη μονή του Αβά Γερασίμου, βρίσκεται   το σημείο που βαπτίστηκε ο Χριστός από τον Πρόδρομο.  Η περιοχή για πολλά χρόνια ήταν εμπόλεμη και μόλις τα τελευταία χρόνια επιτρέπεται η  είσοδος υπό όρους στους προσκυνητές.    Στη φωτογραφία διακρίνεται η μονή του Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται από την πλευρά της Ιορδανίας.   Η μονή του Τ. Προδρόμου που βρίσκεται στην πλευρά του Ισραήλ παραμένει κλειστή. 

 Ο Ιορδάνης είναι ο σπουδαιότερος ποταμός της Παλαιστίνης. Το όνομά του είναι μετάφραση της εβραϊκής λέξης ιάρδεν που σημαίνει κατεβαίνω. Έχει τις πηγές του στα υψώματα του Γκολάν και σχηματίζεται με τη συνένωση 3 μικρότερων ποταμών, του Μουαγιέτ Χασπέγια, του Ντάν  και του Μπανίγια.  Χύνεται στη λίμνη Τιβεριάδα , από την οποία εξέρχεται και είναι φυσικό σύνορο ανάμεσα στην Ιορδανία και το Ισραήλ και χύνεται στη Νεκρά θάλασσα.

 Στο σημείο, που βλέπουμε   είναι το ακριβές μέρος όπου βάπτισε ο Πρόδρομος τον Χριστό μας . Εδώ οι προσκυνητές μας  βαπτίζονται συμβολικά στα ύδατα του Ιορδάνη. 

 

Αφήστε μια απάντηση